Milyen a gyakornoki élet a Recrubynál?

1024 683 Bartus Kata

Éppen gyakornoki állást keresel, de nem tudod mire számíts? Érdekel a toborzás, de még nem tiszta a terület? Kíváncsi vagy az ügynökségi világ titkaira? Jó helyen jársz!

Bartus Kata vagyok, a Recruby egyik toborzási csapatvezetője. 2021-ben gyakornokként kezdtem a cégnél és habár azóta megmásztam a ranglétrát, még mindig szívem csücske a gyakornoki időszak. Olvass tovább és első kézből megtudhatod, hogy mégis hogyan néz ki a gyakornoki munka a Recrubynál!

Diákmunkáról általánosságban

A diákmunka a tanulók számára kínált munkalehetőségeket jelenti, amelyek általában iskolai tanulmányok mellett, részmunkaidőben végezhetőek. Magyarországon rendkívül elterjedt ez a foglalkoztatási forma, mivel lehetőséget nyújt a fiataloknak munkatapasztalat és pénzszerzés szempontjából. Több formája is létezik a diák foglalkoztatásnak, azonban a legtöbben diákszövetkezeteken keresztül dolgoznak, mivel általában ez a legkedvezőbb a munkavállaló és a munkáltató számára is.

Néhány előny a gyakornoki létről:

Pénzszerzés
Munkatapasztalat iskola mellett
Szakmai gyakorlat igazolása
Kapcsolatok építése
Időmenedzsment fejlesztése
Pályakezdőként könnyebb elhelyezkedés
Felelősségérzet kialakulása

Recruby

A Recruby egy 2019-ben alakult magyar toborzó ügynökség, ahol specialista toborzással foglalkozunk szakmunkástól egészen a felsővezetői szintig. Közvetítés mellett HR tanácsadással és RPO-val is foglalkozunk, így az ügynökségi toborzás minden területét megismerheted a cégnél.

A Recruby egyik nagy előnye a hibrid munkavégzés. Kéthetente járunk csak be az irodába 2-3 napra, ezeken kívül rajtunk áll, hogy honnan végezzük a munkát. Ennek köszönhetően jelenleg is vannak vidéki kollégáink, akik rendkívül értékes tagjai a csapatunknak és ennek a rugalmasságnak köszönhetően tudjuk őket megtartani. A tavaly nyáron felújított irodánk egyébként a Hungária körúton található, ahol mindig biztosítjuk a napi kávé és nasi adagot, ráadásul egy kis munka utáni lazulásra is van lehetőség. 

Természetesen biztosítunk mindent, ami a munkához szükséges, ráadásul a céges laptopot és telefont magáncélra is használhatod. Minden új belépő egy mentor kolléga mellett tanul be. Ha ez nem lenne elég, ezen felül elindítottuk a Buddy programunkat is, melynek keretében két kötetlen vacsorát/ebédet/sörözést támogatunk a számodra kijelölt kollégával, akivel szorosabb kapcsolatot alakíthatsz ki és mindent megkérdezhetsz, amit addig esetleg a mentortól nem mertél. 

Gyakornoki élet a Recrubynál

A Recrubynál jelenleg toborzás és marketing területen dolgoznak diákok. Utóbbi nem tartozik a core tevékenységünkhöz, így jóval ritkább a nyitott pozíció. A marketing gyakornokok fő feladatai közé a social media felületek kezelése, posztok gyártása, hirdetési kampányok támogatása, blog koordinálása és az általános branding tevékenységek tartoznak.

Ezzel szemben toborzásban folyamatosan dolgoznak nálunk gyakornoki pozícióban, hiszen egyrészt hosszútávra tervezünk, szeretünk alulról építkezni, másrészt az egyik legfontosabb feladat tartozik a gyakornokokhoz, a jelöltek felkutatása

A Recrubynál minden gyakornok egy kijelölt tanácsadóval dolgozik együtt, aki az első perctől kezdve mentorálja őt. A tanácsadóink különböző területekre specializálódtak, így a gyakornokok is annak megfelelő pozíciókon dolgoznak. Fontos, hogy a gyakornokoknál is három különböző szintet különböztetünk meg: 

Talent Miner, 
Senior Talent Miner, 
Talent Mining Project Lead. 

A belépő szinten a toborzás alapjait sajátítják el a gyakornokok és az idő előrehaladtával egyre közelebb kerülnek a teljeskörű, end to end toborzáshoz, ezzel előkészítve a főállású tanácsadóvá válást. A gyakornokok fő feladatai közé tartozik többek között:

az álláshirdetések megírása és posztolása, 
jelöltek felkutatása különböző adatbázisokban, 
telefonos előszűrések,
interjúk szervezése.

Senior vagy Lead gyakornoki pozícióban már maga az interjúztatás, a profilok megírása és a jelölt menedzsment is a napi feladatok közé tartozik.

Korábban említettem, hogy hosszútávra tervezünk a gyakornokokkal, így a tapasztalati szintek és felelősségi körök bővülése mellett a bérezés területén is kialakítottunk egy olyan rendszert, mely előkészíti a tanácsadói munkát. A Recrubynál minden diák órabérben kapja a fizetését, senioritási szintnek megfelelően, továbbá részese egy jutalékrendszernek is, melynek köszönhetően teljesítmény alapján jóval magasabb összegeket is elérhet nálunk. A Recrubynál teljesen transzparens a bérezés és az előrelépés rendszere is. Így mindenki számára látható, hogy éppen ki hol tart a karrierjében és mit kell elérnie, hogy a következő szintre léphessen.

Gyakornokok mondták rólunk

“Nagyon izgalmas projekteken dolgozhattam gyakornokként a cégnél, amihez a megfelelő szakmai hátteret és tudást is mindig megkaptuk a vezetőktől tréningek formájában. Emellett pedig egy fantasztikus közösség részévé válhattam és egyre több felelősséget kapva áshattam bele magam a recruitment világába.” – Hani

“A Recrubynál azért szerettem gyakornokoskodni, mert nagyon sokat fejlődtem és tanultam, ami elindított és hozzájárult a karrieremhez. Nem éreztem magam elveszve, a mentorom mellett mindenki más is segítőkész volt velem és bárkihez fordulhattam a kérdéseimmel. Támogató közösségben, kiváló tréningekkel és dinamikus fejlődési lehetőségekkel töltöttem a gyakornoki időszakom.” – Lili

“Gyakornokként minden szükséges tudást és támogatást megkaptam a Recrubynál. Bátran kérdezhettem bárkitől, szívesen segítettek. Az én esetemben nagyon fontos volt a cég rugalmassága is, amivel lehetőséget biztosított a home office munkavégzésre, így továbbra is folytathatom a karrierem és segíthetem a céget a mindennapokban”  – Réka

“Számomra fontos volt a támogató és összetartó közösség, ezt megkaptam már a legelején és végigkísér a mai napig. A szuper rugalmasság egy másik tényező, gyakornokként egyetemre jártam és akár külföldről is dolgozhattam, ha hazautaztam. Továbbá amellett, hogy mindenki kedves és támogató, nagyon szuper barátságok is kötődtek.” – Ricsi

Amennyiben szívesen pályáznál hozzánk gyakornoki pozícióra HR vagy marketing területre, akkor a karrier oldalunkon vagy az info@recruby.com címen várjuk a jelentkezésedet! További cikkeinkből pedig itt tudsz szemezgetni!

Author

Bartus Kata

All stories by: Bartus Kata